Sušis – Japonijos nacionalinis patiekalas, dar vadinamas ,,japoniška duonele“.

Į spalvingą šio maisto gaminimo ir degustavimo vakarą rinkosi patys veržliausieji ir smalsiausieji. Edukacinio užsiėmimo dalyviai pirmąkart prisilietė prie japoniškos virtuvės paslapčių ir subtilybių. Į smalsius dalyvių klausimus nuoširdžiai atsakinėjo seminaro vadovės Donata Gedvygaitė ir Audronė Randamanskaitė – Japoniško maisto restorano YAKATA šefės. Sušiai Japonijoje žinomi, kaip žuvies konservavimo būdai. Pats seniausias yra Nigiri gaminimo būdas. Dalyviai, talentingų japoniškos virtuvės šefių įkvėpti, pasigamino trijų rūšių sušio gaminius: Nigiri, Uramaki ir Norimaki. Kiekvienam užsiėmimo dalyviui buvo įteiktas organizatorių pasirašytas ,,Sušio gamintojo kvalifikacijos sertifikatas“. Renginių ciklo ,,Pasaulis iš arti“ vakaras visus įkvėpė tobulėti ir nesustoti pasaulio įvairovės pažinimo kelyje.